Ledare
1
/2022

Aija Tuimala, chefredaktör

Ett år för viktiga beslut

Vid nyår beslutar man ofta att satsa på hälsan och förnya sig. Tidningen Kuntatyönantaja beslöt ändra sitt namn. Vi är nu KT-lehti (KT-bladet).

Nu när KT:s intressebevakningsfält vidgats, gör vi vår tidning för kommunsektorns och välfärdsområdenas arbetsgivarrepresentanter samt representanterna för medlemsorganisationerna i KT:s företagssektion. 

KT utvecklar sin verksamhet enligt den nya strategin. Målet är att hjälpa alla medlemsorganisationer att lyckas som arbetsgivare genom att agera kundorienterat och effektivt. 

De nyvalda fullmäktigeledamöterna i välfärdsområdena är de högsta arbetsgivarrepresentanterna. Beslut som är viktiga för ledningen och personalen fattas i fullmäktige redan i mars. 

Ledningen av välfärdsområdena har stor betydelse för personalens välbefinnande. God ledning behövs också i kommunerna från vilka personal, finansiering och egendom överförs. Kommunernas roll stärks inom fostran, undervisning och livskraftstjänster. 

Kommunernas och välfärdsområdenas samarbete kommer att bli viktigt, i vissa tjänster rent av kritiskt. Gemensam praxis behövs både för personalen och för invånarna. 

10.2.2022

Ytterligare information

Aija Tuimala

relationsdirektör
Telefon:
+358 9 771 2198
Mobiltelefon:
+358 40 869 6494
E-post:
Aija.Tuimala@kt.fi
Organisation:
Kommun- och välfärdsområdesarbetsgivarna KT