Pääkirjoitus
2
/2023

Mervi Itkonen, päätoimittaja

Maailma muuttuu, niin mekin

Läheiseni odottaa polvileikkausta ja harmitteli, kun leikkaukseen pääsy viipyy. ”Ne hyvinvointialueetkin aloittivat, ja hoitoon pääsyn piti nopeutua. Ei se ole nopeutunut yhtään!”, hän tuumasi.

Oli helmikuu. Totesin että hyvinvointialueet aloittivat runsas kuukausi sitten. Kyllä hoitoon pääsy nopeutuu, mutta ei ihan näin äkkiä.Jos kärsimättömyys vaivaa asiakkaita, voi se vaivata tekijöitäkin. Kehitystyö etenee, mutta vähitellen, jolloin tuloksia huomaa vasta ajan kuluessa. Silloin on hyvä pitää suunta selkeänä. Sote-uudistuksen suunnasta puhuvat Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Ilkka Luoma ja Anu Vuorinen kansijutussamme sivulta 6 alkaen. Työkaveri puolestaan oli kuunnellut Kansanradiota, jossa pohdittiin, oliko kaikki 1970- ja -80-luvuilla paremmin. Aikamatkailu on sen verran kiinnostava ajatus, että vertaillaanpa: esimerkiksi vanhuksia oli tuolloin huomattavasti nykyistä vähemmän ja nuoria enemmän. Myös asiakkaiden ja yhteiskunnan odotukset ovat muuttuneet. Jätettäisiinkö ne hoitamatta, joita ei 1970-luvulla osattu hoitaa? Entäpä e-kirjat kirjastossa tarjoamatta (s. 12)?Maailma muuttuu, niin mekin. Kun uutta tulee tilalle, tarvitsemme myös rohkeutta luopua jostakin vanhasta.

17.4.2023

Yhteystiedot

Mervi Itkonen

viestintäpäällikkö
Puhelin:
+358 9 771 2160
Matkapuhelin:
+358 44 374 0025
Sähköposti:
Mervi.Itkonen@kt.fi
Organisaatio:
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT