Pääkirjoitus
6
/2022

Mervi Itkonen, päätoimittaja

Ilolla muutosta päin

Nyt se tulee, sote-uudistus! Tavallisena mediankuluttajana en aiemmin uudistukselle juuri korvaani lotkauttanut. Sote-uudistus henkilöityi Ylen toimittajaan Tiina Merikantoon, joka jaksoi selittää aihetta illasta toiseen siihen kyllästyneelle yleisölle. Helsinkiläisenä en päässyt äänestämään edes aluevaaleissa.

Samaan aikaan uudistus on ollut vuosia monen työpöydällä ja varmaan yöunissakin. Yksi heistä on kunta-alan konkari Aija Tuimala, joka summaa vuosien puskemisen tämän lehden sivuilla 30–32. 

Uudistus työllistää myös HR-asiantuntijoita, joiden sitkeä puurtaminen ei näy uutisotsikoissa. Pohjois-Pohjanmaalla HR:n tavoitteeksi on asetettu, että jokainen saa palkkansa tammikuussa (s. 6). Ei mikään itsestäänselvyys, kun sekä työnantaja että tietojärjestelmät vaihtuvat yhtä aikaa!

Elämä muuttuu myös kunnissa. Esimerkiksi Varkaus keskittyy nyt elinvoiman ja väestönkasvun takaamiseen (s. 12). Johtaminenkin muuttuu. Moni kuvailee sitä verkostomaiseksi tai mosaiikkimaiseksi

Lainaan vielä toimittaja Tiina Merikantoa, joka sanoi Apu-lehden haastattelussaan näin: Kaikista sote-uudistuksista tämä on paras, koska se läpäisi eduskunnan. Tämä uudistus toteutuu.

20.12.2022

Yhteystiedot

Mervi Itkonen

viestintäpäällikkö
Puhelin:
+358 9 771 2160
Matkapuhelin:
+358 44 374 0025
Sähköposti:
Mervi.Itkonen@kt.fi
Organisaatio:
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT