Pääkirjoitus
2
/2022

Aija Tuimala, päätoimittaja

Yhteistyöllä vaikeuksien yli

Tänä keväänä on lyhyessä ajassa tapahtunut asioita, joita emme olisi hetki sitten voineet kuvitellakaan. Koronan yleistyminen ja kunta-alan lakkouhat näyttävät yllättäen Ukrainan sotaa vasten paljon pienemmiltä kuin ilman sitä. Ihmisten kärsimys lähialueilla herättää tunteita ja huolta. Sotaa paenneet ihmiset näkyvät jo monien kuntien katukuvassakin.

Sota on uskomattoman ikävä asia ja toivomme kaikki sen päättymistä pian. Arki jatkuu kuitenkin, vaikka sodalla on vaikutuksia niin työelämään, talouteen kuin mielenrauhaankin. Myös valtion ja kuntien taloutta sekä toimintaa joudutaan miettimään uusiksi. 

Epävarmassa maailmankuvassa on erityisen haasteellista käynnistää hyvinvointialueiden toimintaa. Hyvinvointialueiden perustukset alkavat kuitenkin olla valmiina luottamushenkilötyöskentelyn käynnistyttyä maaliskuussa.

Kokemuksia jakamalla, ymmärryksellä ja yhteistyöllä päästään tämänkin kevään vaikeuksien yli. Yhteiset tavoitteet saavat meidät työskentelemään samaan suuntaan. Myös työelämässä yhteistyö on osoittanut voimansa palvelujen ja työhyvinvoinnin kehittämisessä.

Ratkaisukeskeinen ajattelu neuvoo keskittämään voimat niihin asioihin, joihin voi vaikuttaa. Yhdessä saamme aikaan vielä enemmän.

12.4.2022

Yhteystiedot

Aija Tuimala

yhteysjohtaja
Puhelin:
+358 9 771 2198
Matkapuhelin:
+358 40 869 6494
Sähköposti:
Aija.Tuimala@kt.fi
Organisaatio:
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT