Pääkirjoitus
4
/2021

Teuvo Arolainen, päätoimittaja

Päättäjien yhteistyö kannattaa

Kuntien ja kaupunkien palvelutuotanto ja muu toiminta menestyvät, jos ammattijohdon ja luottamushenkilöiden yhteistyö sujuu. Kuntalaiset arvostavat harmoniaa enemmän kuin riitelyä.

Teuvo Arolainen, Kuntatyönantajan päätoimittaja

Kuntavaalien jälkeen veteraanipoliitikot edustavat jatkuvuutta, ensimmäisen kauden valtuutetut tuovat aina jotain uutta.

Yhdessä tekeminen paranee, kun jokainen tuntee toimivaltansa ja vastuunsa rajat. Ammattijohto valmistelee ja toteuttaa, luottamushenkilöt päättävät ja kantavat poliittisen vastuun.

Vastaavanlainen asetelma on rakentumassa perustettaville hyvinvointialueille. Ensi vuoden alussa pidetään vaalit, hallintoa rakennetaan jo nyt.

Sekä paikallistasolla että väliportaan hallinnossa luottamushenkilöt käyttävät ylintä työnantajavaltaa alueellaan. Etenkin hyvinvointialueilla se on lähivuosina vaativa tehtävä, kun neuvottelu- ja sopimusjärjestelmä on vasta hahmottumassa.

Uusiutuva KT on tässä muutoksessa keskeisessä asemassa. KT myös tukee kaikkia kuntien, kaupunkien ja hyvinvointialueiden päättäjiä. Tässä lehdessä käsitellään laajasti luottamushenkilöiden asemaa ja toimintaa kuntatyönantajina. Lehti jaetaan kaikille valtuutetuille.

14.9.2021

Yhteystiedot

Teuvo Arolainen

viestintäpäällikkö
Puhelin:
+358 9 771 2518
Matkapuhelin:
+358 50 324 1195
Sähköposti:
Teuvo.Arolainen@kt.fi
Organisaatio:
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT