Pääkirjoitus
3
/2022

Aija Tuimala, päätoimittaja

Vastamäessä esihenkilö tunnetaan

Kunta-alan henkilöstöä on koeteltu viimeiset pari vuotta yhteiskunnallisten kriisien vuoksi. Nostamme tässä lehdessä esille esihenkilöiden ja heidän jaksamisensa tärkeyden työyhteisölle. Työelämän kehittämisessä on huomioitava myös esihenkilöosaamisen kehittäminen ja tuki.

Kesälomien jälkeen hyvinvointialueuudistus tulee todeksi. Muutoksia on hyvä ennakoida työyhteisöissä yhdessä ratkaisukeskeisesti ja asiakaslähtöisesti. Tavoitteena on myös, että kaikkien siirtyvien henkilöiden tehtävät uudessa rakenteessa ovat selvillä ajoissa ennen vuoden vaihtumista ja virallista liikkeen luovutusta.

Esihenkilöt vastaavat yksiköidensä henkilöstön saatavuudesta ja työhyvinvoinnista, mutta myös toiminnalle asetettujen tavoitteiden saavuttamisesta. Keskustelu rahoituksen riittävyydestä kunnissa ja hyvinvointialueilla jatkuu. Rahoituksen uudistus haastaa myös esihenkilöitä. Tiedossa on niukkoja aikoja ja uudistustyötä.

Niukka talous heijastuu myös sopimusneuvotteluihin, jotka jatkuvat ennätyksellisen vaikeina. Työnantajia edustaville esihenkilöille toivon voimia ja kestävyyttä, jotta voitte tukea henkilöstöänne tärkeässä työssään. KT tekee työriidan ratkaisun eteen parhaansa!

9.6.2022

Yhteystiedot

Aija Tuimala

yhteysjohtaja
Puhelin:
+358 9 771 2198
Matkapuhelin:
+358 40 869 6494
Sähköposti:
Aija.Tuimala@kt.fi
Organisaatio:
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT