Pääkirjoitus
6
/2020

Teuvo Arolainen, päätoimittaja

Lähijohtaminen onnistuu myös etäältä

Etätyö ja lähijohtaminen kuulostaa sanaparina oudolta: miten voit johtaa läheltä, kun toinen on fyysisesti kaukana?

Teuvo Arolainen, Kuntatyönantajan päätoimittaja

Tätä yhdistelmää on pohdittu ja myös sovellettu viimeisen puolen vuoden ajan hyvin monessa paikassa ja yhteydessä. Kokemuksia ja tutkimustietoakin on kertynyt. Niistä nousee esiin muutamia painavia tekijöitä.

Etätyön menestyksekäs lähijohtaminen edellyttää luottamusta, ohjeistusta ja suunnittelua, esimerkin näyttämistä, itsensä johtamista ja sujuvaa vuorovaikutusta. Näiden avulla työt sujuvat.

Vitsin mukaan hyvä aamupalaveri on etätöitä tekevän vampyyrin elinehto. Työyhteisön säännöllinen ja elävä vuorovaikutus on kuitenkin olennaista kaikille toisistaan etäällä töitä tekeville. Hyvin johdettu etätyöskentely todistaa taas kerran johtamisen ja viestinnän yhteydestä.

Vuorovaikutuksella on suuri merkitys myös jaksamiselle. Kun yhteiset kahvihetket ja näennäisen joutavat lörpöttelytuokiot kollegoiden kanssa jäävät pois, samalla katoavat virkistävät tauot ja sosiaalisuus. Hiljainen tietokaan ei liiku.

2.12.2020

Yhteystiedot

Teuvo Arolainen

viestintäpäällikkö
Puhelin:
+358 9 771 2518
Matkapuhelin:
+358 50 324 1195
Sähköposti:
Teuvo.Arolainen@kt.fi
Organisaatio:
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT